Sumida River Fireworks Festival


f; martinnieto

Den 19de July inträffar festivalen Hanabi Taikai vid flodbanken runt Sumida Floden. Detta är en attraktion som lockar över en million människor varje år.

Festivalen etablerades 1733 för minnena över de som dog under svälten år 1732 och den har firats regelbundet sedan 1978.


f; retroleum

Hanabi Taikai är den mer säkerhet de största fyrverkeri spelet som går att se. Särskilt då när den går hand i hand med en massa små stånd där de säljer allt från sake (japanskt risvin) till majs på pinne och en hel del annat.

Detta är ett viktigt event för Tokyos kulturella kalender där fler än en miljon människor kommer för att kolla på när runt 20,000 fyrverkerier lyser upp sommarnatt himlen över staden som aldrig sover.

Inte nog med att det är storslaget att se detta fyrverkerier så finns det även två stora fyrverkeri företag i Tokyo som tävlar varje år och de har varje år något mer storlaget för att försöka slå motståndaren.

Tokyos fyrverkerier är kända för att ge en fantastisk upplevelse med ljus och explosioner.
Officiellt så startar det klockan 19:00 och man måste vara på sin plats tidigt för att få en bra plats. Men man behöver inte vara rädd för att missa något! Det pågår även fyrverkeri festivaler på andra ställen i hela Tokyo (och antagligen hela Japan) under sommaren så det är svårt att missa!


f; rancy_gu

01, 02

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0